Έδαφος: Η επιβίωση μας εξαρτάται από αυτό

You are currently viewing Έδαφος: Η επιβίωση μας εξαρτάται από αυτό

Σήμερα 5 Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους, η οποία καθιερώθηκε το 2013 από τον Διεθνή Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών. Και γιορτάζεται με την υπενθύμιση ότι είναι η βάση για την παραγωγή της τροφής μας.

Είναι γνωστό ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς υγιή γη και υγιές έδαφος. Το έδαφος παίζει έναν σημαντικό ρόλο στον κύκλο της φύσης, στον κύκλο του νερού και στον κύκλο των θρεπτικών συστατικών. Η απώλεια θρεπτικών στοιχείων του εδάφους είναι μια σημαντική διαδικασία υποβάθμισης του εδάφους που απειλεί τη διατροφή και αναγνωρίζεται ως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο για την επισιτιστική ασφάλεια και τη βιωσιμότητα σε όλο τον κόσμο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους 2022 (#WorldSoilDay) και η εκστρατεία της “Soils: Where food begins” στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της διατήρησης υγιών οικοσυστημάτων και της ανθρώπινης ευημερίας, αντιμετωπίζοντας τις αυξανόμενες προκλήσεις στη διαχείριση του εδάφους, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση του εδάφους και ενθαρρύνοντας τις κοινωνίες να βελτίωση της υγείας του εδάφους.

Ο ΕΛΑΙΟΥ ΟΖΕΙΝ ως αναγνωρισμένη Οργάνωση Παραγωγών είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε περιβαλλοντικά θέματα όπως αποδεικνύεται από τις πρωτοβουλίες της για την εφαρμογή αειφορικών πρακτικών αλλά και από τη συστηματική ενημέρωση και στήριξη που παρέχει προς τα μέλη της σε ζητήματα  που άπτονται της ορθής διαχείρισης των εδαφικών πόρων.

Αφήστε μια απάντηση