Η Ελαίου Όζειν παράγει ελαιόλαδο που προέρχεται από ελαιόκαρπο κυρίως της ποικιλίας «Κορωνέϊκη» και  δευτερευόντως «Αθηνολιάς».  Οι ελαιώνες της βρίσκονται διάσπαρτες στην ευρύτερη περιοχή των Βελιών και καταλαμβάνουν έκταση μεγαλύτερη των 2.000 στρεμμάτων.

Η Κορωνέικη είναι ποικιλία μικρόκαρπη που προσαρμόζεται ικανοποιητικά σε ξηροθερμικές συνθήκες, καθώς είναι ανθεκτική στην ξηρασία και τους ανέμους. Αναπτύσσεται  γρήγορα και έχει υψηλή και σταθερή καρποφορία της. Ανθίζει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου και ωριμάζει την περίοδο από τέλος Οκτωβρίου μέχρι τον Δεκέμβριο έως Ιανουάριο.

Η Αθηνολιά είναι μια ποικιλία ελιάς που δίνει μεσαίου μεγέθους καρπούς με οβάλ σχήμα. Ωριμάζει αργά και οι καρποί της συλλέγονται από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου. Απαιτεί καλό έδαφος και καλλιεργητικές φροντίδες (λίπασμα, καθάρισμα χόρτων, κλπ), ενώ είναι αρκετά ανθεκτική στο κρύο.

Όταν οι ποικιλίες Αθηνολιάς και Κορωνέϊκης ελιάς αναμιγνύονται παράγουν ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με γεμάτο σώμα και με ισορροπημένη και ιδιαίτερη φρουτώδη γεύση.

Το μεγαλύτερο μέρος του ελαιολάδου που παράγεται από την Ελαίου Όζειν ανήκει στην κατηγορία «εξαιρετικά παρθένο». Το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου οι παραγωγοί ξεκινούν τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου, η οποία διαρκεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Ο ελαιόκαρπος συλλέγεται με μηχανικά μέσα και οδηγείται στο σύγχρονο ελαιοτριβείο για να ξεκινήσει η διαδικασία της έκθλιψη με απολύτως μηχανικές μεθόδους.

Το ελαιόλαδο που παράγεται έχει βαθύ και λαμπερό πράσινο χρώμα που με την ωρίμανση μεταβάλλεται σε πρασινοκίτρινο με έντονο άρωμα και μια ευχάριστη λεπτή γλυκόπικρη φρουτώδη γεύση, η οποία είναι χαρακτηριστικό της φρεσκάδας του.

Πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. και την Ελλάδα Καν.(ΕΚ) 611/2014 και 615/2014, Δράση ΣΤ.ΙΙ.1. του εγκεκριμένου προγράμματος με την υπ’ αριθ. 898/88178/04.08.2021, Απόφαση της Προϊσταμένης Γενικής Δ/νσης Τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.